În ultimii ani piața muncii a fost în continuă schimbare, iar acest lucru se datorează în mare parte pandemiei Covid-19 care a făcut ca prezența fizică la birou să fie dificilă. În aceste condiții multe afaceri au fost nevoite să se regrupeze și să facă o schimbare. 

Mulți românii au decis în ultimii trei ani să devină antreprenori și să investească timp, muncă și pasiune într-o afacere proprie. Dacă te numeri printre ei cu siguranță știi despre ce este vorba, iar dacă vrei să o iei pe drumul antreprenoriatului și nu știi ce afaceri mergi în ziua de azi, ești exact unde trebuie. 

Am pregătit pentru tine o listă de 50 de idei de afaceri care te-ar putea ajuta la începutul acestui drum. 

Care sunt motivele pentru care ar trebui să începi o afacere în ziua de azi

Sursă: freepik

Te gândeștii să începi propria afacere? Felicitări! Gustul antreprenorial este abia la început și o să înflorească pe parcurs. S-ar putea să ai un motiv pentru care vrei să-ți dezvolți propria afacere, cum ar fi valorificarea unei pasiuni sau satisfacerea unei nevoi din comunitatea ta.

Nu există o motivație corectă sau greșită pentru a-ți dori să o iei pe un nou drum și să ai propria ta afacere. Fie că încerci să scapi de programul de la 9 la 5 sau pur și simplu vrei să faci mai mulți bani, fiecare motiv este valabil.

Dacă te-ai întrebat dacă ești pregătit pentru asta, uite aici 6 motive care te vor inspira să începi o afacere chiar acum.

  • Pentru a avea libertate financiară

Dacă ești la facultate, lucrezi de câțiva ani, ești o mamă casnică sau chiar un profesionist bine stabilit, s-ar putea să ai un loc de muncă dar oare poate acesta să vă susțină stilul de viață? Fie că te decizi să te ocupi de o afacere cu normă întreagă sau vrei doar o activitate secundară, nu există niciun motiv întemeiat pentru care să nu iei în considerare cel puțin un alt flux independent de venituri. 

Da, este adevărat, nu toate afacerile fac bani imediat. Dar pentru aceia dintre voi care sunt pregătiți să se arunce și să o ia pe acest drum în lumea micilor afaceri, există oportunități de a obține venituri suplimentare, care îți pot aduce libertatea financiară și câștiguri nelimitate.

  • Câștigi flexibilitate

Nevoia de o mai mare flexibilitate este un motiv important pentru care mulți oameni decid să înceapă o afacere. Poate că ai nevoie de mai multă flexibilitate pentru a avea grijă de membrii familiei sau pentru a urmări alte nevoi sau pasiuni.

A lucra pentru un angajator care îți acordă un loc de muncă, vine la pachet și cu restricții specifice privind timpul și spațiul tău, și nu-ți oferă flexibilitatea necesară pentru a face alte lucrurii. Prin inițierea unei afaceri, îți poți organiza tu timpul după bunul plac.

  • Să-ți urmezi pasiunea și scopul

Începerea unei afaceri este o modalitate de a te aduce cu un pas mai aproape de găsirea scopului tău prin simpla împărtășire a pasiunii tale cu lumea și prin faptul că faci ceea ce îți place cu adevărat. 

Fie că ești un cofetar profesionist, un profesor de yoga, un geniu al tehnologiei, un maestru al marketingului sau un scriitor extraordinar, este posibil să ai un talent unic pentru a oferi un produs sau un serviciu de care oamenii au nevoie. Prin inițierea unei afaceri, ai ocazia să faci banii din ceea ce îți place sau poate chiar din pasiunea ta.

  •  Pentru a avea un impact în comunitate 

Poate că îți dorești să-ți concentrezi eforturile asupra responsabilității sociale și să construiești o afacere care să aibă un impact în comunitatea ta.. Prin simplul fapt că o întreprindere mică a creat un produs sau un serviciu disponibil pentru comunitatea, acest lucru poate aduce o contribuție pozitivă care vine în ajutorul oamenilor din comunitate.

  • Vei deveni un expert într-o gamă largă de competențe

O parte din conducerea propriei afaceri constă în a învăța să porți o mulțime de pălării diferite, mai ales la început. Va trebui să deprinzii o mulțime de abilități noi, de la decizii în domeniul resurselor umane la gestionarea inventarului și până la serviciul clienți. 

Dar stai liniștit acest lucru îți va fi doar de folos, vei deveni un profesionist în propria industrie, precum și un profesionist într-o varietate de noi competențe pe care le vei învăța zi de zi de la noua afacere.

  • Poți începe de la zero.

Aceasta este afacerea ta! Tu stabilești regulile. Nu eștii restricționat de standardele și procedurile unui șef sau de cultura corporativă. Poții oferi un produs sau un serviciu care să se potrivească viziunii tale. 

De asemenea, îți poții construi afacerea în funcție de propriile idei. Poate că te-ai gândit deja la o modalitate de a face procesele mai eficiente. Oricare ar fi problemele cu care te confrunți în lumea muncii, acum ai șansa să faci ceva diferit cu propria ta afacere.

Mulți antreprenori spun că, odată ce au gustat libertatea de a fi propriul șef și de a lua decizii în conducerea propriei companii, nu vor mai dori niciodată să lucreze pentru altcineva.

Transformă-ți pasiunea într-o oportunitate de afacere

Sursă:freepik

Studiile arată că majoritate antreprentorilor care au ales să o ia pe acest drum îți transforma pasiunea într-o afacere. Dacă te regăsești în acesta categorie și ți-ar place să investești mai mult în pasiunea ta și de ce nu să o transformi în ceva care poate să-ți aducă și satisfacție financiară, e momentul să o faci. 

Poate îți place sportul și alimentația sănătoasă și vrei să-i ajuți și pe alții să aibă un stil de viață sănătos, sau poate ești un maestru în arta fotografiilor, sau ai o pasiune pentru designul vestimentar, e timpul să-ți fructifici muncă și să faci mereu ce îți place. 

Un lucru e cert, nu-ți garantează nimeni că la început va fi ușor. Lucrurile bune cer timp și multă determinare. Rămâi focusat pe scopul tău și pe pasiunea ta. 

Acestea doua te vor ghida mereu către succes. Dacă până acum ai avut îndoieli, te sfătuim să le lași deoparte și să-ți transformi azi pasiunea într-o oportunitate de afacere. 

Ce afaceri merg în ziua de azi? Află peste 50 de idei cu care poți începe chiar acum

Sursă:freepik

Dacă ești curios să afli ce afaceri merg în ziua de azi, am pregătit pentru tine ca sursă de inspirație la începutul acestui drum, +50 de idei de afaceri cu care poți începe chiar azi. Ia notițe, deoarece mâine una dintre ele s-ar putea transforma în afacerea ta și în munca de zi cu zi. 

1.Propriul atelier de cofetărie

Dacă ești pasionat de patiserie și toți cei din jurul tău sunt fascinați de bunătățile pe care le pregătești, știi ce ai de făcut. 

Pornește o afacere de la zero în domeniul patiseriei. Vorbă bună circulă repede, recomandările se vor transmite repede iar muncă ta va da rezultatele dorite. 

2.Oferă consultanță

Dacă ești bun în domeniul vânzărilor și ai experiență în domeniu, e timpul să treci la nivelul următor. Oferă consultanță în domeniul vânzărilor. Multe companii și firme din domeniu sunt deschide la astfel de colaborări. Nu mai sta pe gânduri și fă bani pentru tine din ceea ce-ți place.

3.Vinde cursuri online

Dacă te pricepi foarte bine într-un domeniu, exemplu marketing, editare video, design sau creare de conținut, oferă-le și altora din cunoștințele tale. Cursurile online sunt la mare căutare atât în rândul tinerilor cât și a oamenilor care vor să se reprofileze. 

Pasiunea și cunoștințele le ai deja, pune pe foaie toate celelalte lucruri de care ai nevoie și pune-te pe treabă.

4.Meditații

Ești bun la o limbă străină sau ești pasionat de matematică sau orice altă materie? Apucă-te de meditații. Meditațiile sunt la mare căutare în ziua de azi și în plus sunt și foarte bine plătite. Pentru început poți începe să o faci pe lângă jobul actual iar mai apoi să-i să-l transformi în afacerea mult visată.

5.Personal trainer

Dacă sportul e viața ta și îți place să duci o viață echilibrată care merge mână în mână cu mâncatul sănătos, e timpul să-ți transformi pasiunea în activitatea ta de zi cu zi.

 Ce poate fi mai frumos decât să faci ceea ce-ți place și în plus să-i ajuți și pe alții în dobândirea unui stil de viață sănătos?

6. Vinde lucruri handmade

Dacă ești pasionat de artă și tot timpul ți-a plăcut să confecționezi obiecte creative pentru cei dragi, ar fi păcat să nu se bucure mai mulți oameni de lucrurile minunate care iei din mâinile tale dibace. 

În cazul în care alegi să-ți deschizi o afacere care implică vânzarea de produse handmade, ține cont că vei fi nevoit să livrezi produsele tale către clienți în cele mai bune condiții. 

În acest sens, Folie Cu Bule De Aer Mici, 3 Straturi, 50 g/mp, 1m x 50ml (50mp) va fi un ajutor de nădejde care te va ajuta la fiecare comandă. Aceasta va proteja produsele pe durata transportului, protejandu-le și menținându-le intacte.

Folie Cu Bule De Aer Mici, 3 Straturi, 50 g/mp, 1m x 50ml (50mp)

7.Vânzarea de haine outlet

Dacă ești pasionat de haine și în același timp vrei să ai și un business sustenabil, un magazin de haine second hand online poate și o afacere foarte bună. Noile generații sunt interesate tot mai multe de hainele vintage și. 

Și în cazul acestui business trebuie să fii atent la modul în care alegi să-ți trimiți produsele către clienți. 

Pentru a ajunge în stare bună la destinație te încurajăm să folosești Set 100 bucăți Pungi Curierat FB02, 225x325+50mm, 60my. Acestea fiind în momentul de față, cea mai bună metodă de ambalare a produselor, în cazul obiectelor de îmbrăcăminte sau al documentelor.

Set 100 bucăți Pungi Curierat FB02, 225x325+50mm, 60my

8.Servicii de copywriting 

Dacă ești bun în ale scrisului și deții cunoștințe în domeniu poți să începi prin a presta servicii de copywriting. Marketingul online e la mare căutare în zilele astea și în plus este un domeniu în care poți crește foarte mult.

9.Servicii editare foto/video 

Dacă ești bun pe foto/video acum e momentul să te faci remarcat în asta. Majoritate oamenilor de pe social media se identifică mai mult cu conținutul video. Poți să prestezi servicii de editare foto/ video și avansezi cât mai mult în acest domeniu. 

10.Design grafic

Specialiștii în design grafic sunt foarte bine plătiți astfel dacă ai aptitudini în această direcție, noi zicem că merită să încerci: Iar dacă ești la început în acest domeniu, nu te descuraja sunt o mulți de cursuri de unde poți învăța foarte multe lucruri.

11.Specialist Seo

Mulți copywriteri din domeniu care reușesc să deslușească cele mai mari tehnici din domeniu ajung în cele din urmă specialiști SEO. Cu alte cuvinte, specialiștii Seo sunt oamenii care reușesc să îți optimizeze textele astfel încât motoarele de căutare să-ți poziționeze pagina în primele rezultate. 

12. O covrigărie

Da probabil ai văzut covrigăria din colț, din drumul tău spre birou. Află că aceasta este o afacere profitabilă în ziua de astăzi, care poate să-ți aducă venituri la care nu te-ai fi gândit vreodată. 

13. Firmă de finisaje 

Dacă ești pasionat de acest domeniu și ai două mâini dibace, atunci ești potrivit pentru această afacere. Amenajările de apartamente, finisajele și renovările vor fi mereu la mare căutare, deci merită să pornești la drum în acest domeniu. 

14.Scrierea de referate și lucrări

Poate ți se pare ciudat la prima vedere, dar trebuie să știi că se pot câștiga bani buni asta. Mai ales dacă ești student sau la început de drum și vrei să-ți câștigi un venit în plus. 

Mai mult decât atât dacă mereu ai fost bun în scrierea rapoartelor și lucrărilor, ar fi păcat să nu faci bani din cunoștințele tale.

15.Print Shop 

Print shop urile sunt printre businessurile care vor merge tot timpul, cel puțin în România, unde la majoritatea instituțiilor publice ai nevoie de nenumărare copii la acte. În plus anual sunt printate mii de lucrări de licență, disertație și doctorat, care vor necesita un printer. 

16.Spălătorie auto

Dacă analizezi puțin piața vei observa o cerere crescută în rândul spălătoriilor auto. Avantajul acestui business este că tot timpul vor veni clienți spre tine fără ca tu să-i cauți. Investiția nu este una extraordinar de mare și în plus, este unul dintre businessurile pentru care poți obține finanțare europeană. 

17.Web Design

Domeniul IT este și el la mare căutare. Dacă ești priceput în acest domeniu merită să o iei pe cont propriu, unde poți să lucrezi în același timp la mai multe proiecte și să-ți înmulțești substanțial veniturile actuale.

18. Life coaching

Pentru aceasta vei avea nevoie de un certificat coach pentru a practica aceasta meserie online și pentru a începe să-i ajuți și pe alții. Aceasta meserie a devenit foarte cunoscută în ultimii ani, fiind o modalitate excelentă de a-i ajuta pe alții să se dezvolte în anumite domenii sau în depășirea diverselor probleme. 

19. Realizarea de webinarii

Dacă ești bun în domeniul în care activezi, fie el psihologic, educațional, de vânzări sau marketing, poți realiza webinarii în care să le împărtășești și altora cunoștințele tale. Se pot face bani mulți în acest domeniu, dar satisfacția de a-i învăța pe alții va fi și mai mare. 

20. Analist de date

Ești o persoană cu spirit analitic, mereu atent la detalii și pasionat de cifre? Acest domeniu, cu siguranță este pentru tine. Poți să faci din aceasta pasiune o activitate de zi cu zi și să te ocupi de analiza datelor pentru diverse firme. 

Online sunt o mulți de platforme dedicate freelancerilor pe care poți găsi astfel de proiecte. 

21. Crează și vinde logo-uri

Dacă ești bun pe design grafic și îți place să realizezi diverse logo-uri, poți face un business din asta. Poți realiza diverse logo-uri pe care mai apoi să le listezi pe pagini specializate de unde clienții le pot cumpăra direct. 

Sau poți să-ți prestezi servicii către diverse firme și clienți la început de business care vor avea nevoie de un logo.

22. Vine produse și echipamente de fitness online

Studiile ne arată că tot mai mulți români aleg un stil de viață mai sănătos și mai activ. Produsele și echipamentele de fitness sunt la mare căutare, așa că un business în acest domeniu poate fi o alegere bună, mai ales dacă ieși în față cu produse de calitate. 

Totuși dacă alegi un business în acest domeniu, acordă atenție ambalajelor pe cale le utilizezi în ambalarea produselor pentru expediere.

 Când vine vorba despre produselor fragile, trebuie să acorzi o atenție mare ambalării acestora pentru a ajunge perfecte la clienți. Spre exemplu folia stretch  este rezistentă la apă și te ajută în protejarea produsului.

Folie Stretch Neagra, Set 6 Role, 50 cm, 23 microni, 1.5 kg, 134ml

23. Redactare Cv-uri

Aceasta idee a prins repede și la noi în țară. Astăzi poți redacta Cv-uri pentru anumiți oameni contra unor sume de bani. Chiar dacă Cv-ul este cartea de vizită a fiecăruia dintre noi, mulți oameni nu știu să-l pună în valoare așa cum trebuie pentru a obține job-ul mult visat. Astfel dacă îți surâde acest domeniu, poți oricând să te apuci.

24. Vinde fotografii online

Dacă ești pasionat de fotografie și ai o mulțime de fotografii, a venit momentul să faci bani din asta. Cum? Prin listarea pozelor pe site-uri de poze stock de unde oamenii le pot cumpără. 

25. Firma de catering la evenimente

Dacă ești pasionat în ale bucatelor ar fi și păcat să nu-i încânți și pe alții cu bunătățile tale. O firma de catering te poate ajuta să câștigi venituri considerabile dar și să cunoști numeroși oameni din diverse domenii. Nu uita că ai nevoie de mult timp, dedicare și devotament pentru ceea ce faci.

26. Specialist google Ads

Dacă ești bun în programarea reclamelor din google, ar fi și păcat să nu faci bani din asta. Marketingul online e la mare căutare în rândul brandurilor și în atragerea de noi clienți, iar google Ads în prezent are puterea de conversie cea mai mare. Nu mai sta pe gânduri și pune-te pe treabă.

27. Vinde video 

Dacă te pricepi la montare video, poți să produci videouri pentru diferite produse/ servicii pe care mai apoi să le vinzi. Acestea pot fi atât videouri de stock care pot fi folosite în scopuri comerciale sau videouri punctuale în funcție de dorințele și nevoile clientului.

28. Recenzii de cărți

Îți place să citești și ai citi nonstop? Uite aici o oportunitate care ți-ar surâde. Scrierea de recenzii pentru cărți. Poți face acest lucru atât pentru librării, publicații și edituri, cât și pentru bloguri specializate. 

29. Verifică și corectează texte

Dacă ești atent la detalii și recunoști greșelile din orice text poți să câștigi bani din verificarea și corectarea textelor. Poți face asta în cadrul editurilor care au nevoie de verificare înainte de publicație sau pentru diferite site-uri înainte de lansare. 

30. Scriere planuri de afaceri 

Da, ai citit bine, poți câștiga bani din scrierea de planuri de afaceri pentru alți oameni sau pentru diverse firme. Dacă ai experiență în afaceri și știi toate criteriile și principiile de bază care stau la baza întocmirii unui plan solid de afaceri, e timpul să faci bani din cunoștințele tale.

31. Confecționarea hainelor pentru copii

Părinții vor căuta mereu haine de calitate pentru copiii lor, iar dacă ești pasionat/pasionată de acest domeniu, e momentul să începi cât de curând o afacere care să-ți aducă atât câștiguri cât și bucuria de a face ceea ce-ți place. 

Le poți vinde online, poți participa chiar și la târguri și expoziții unde ai și posibilitatea de a-ți crește vizibilitatea și numărul de clienții. Totuși nu uita că ambalarea produselor este un aspect foarte important, de care să ții cont atunci când începi o afacere care implică produse.

Pentru ca acestea să ajungă în cele mai bune condiții la clienți, îți recomandăm să folosești mereu doar ambalaje de calitate. 

Pentru livrarea produselor în siguranță poți opta pentru setul de pungi pentru curier. Astfel, te vei asigura că indiferent de modul în care sunt transportate, produsele vor ajunge intacte la client.

Set 100 bucăți Pungi Curierat FB03+ Cu Buzunar AWB, 240x350+50mm, 60my

32. Deschiderea unei firme în IT

Dacă ești un IT priceput cu o vastă experiență în domeniu, e timpul să treci la nivelul următor și să-ți deschizi propria ta afacere în domeniul IT. Serviciile IT sunt și vor fi mereu la căutare, astfel niciodată nu e prea târziu dacă vrei să o iei pe acest drum. 

33. Email marketing

Email marketing e în prezent cea mai bună metodă prin care poți să ajungi cu informațiile la clienți într-un timp cât mai scurt. Dacă ești bun în acest domeniu, știi exact despre ce este vorba. În prezent multe firme și companii mari investesc mult din bugetul lor în campanii de email marketing care să genereze rezultate. 

34. O producție de lavandă

Dacă ești pasionat de lavandă sau pur și simplu îți dorești o afacere care să implice natura, producția de lavanda este un domeniu de luat în calcul. Poți produce atât siropuri cât și produse pe bază de lavandă. Acestea nu doar că au un miros plăcut, dar și multiple beneficii pentru organism. 

Totuși în astfel de business-uri care implică livrarea de produse în condiții sigure, îți recomandăm să fii atent la modul în care le împachetezi înainte de livrare. Plicurile cu bule pot fi un ajutor de nădejde în livrarea produselor intacte până la client.

Set 100 bucăți Plicuri cu Bule Antișoc A11 Maro, 120x175+50mm, Plic cu Lipire Autoadezivă

35. Crează aplicații web

Dacă ești bun în realizarea aplicațiilor, poți realiza și vinde mai apoi aplicațiile pe bani. Tot ce ai nevoie în prim plan este de o idee care să vândă. Totuși poți totuși să creezi aplicații și pentru diferite companii care au nevoie de astfel de servicii. 

36. Poți vinde lucruri pe grupurile de pe Facebook 

Foarte mulți români aleg să cumpere online, simplu, rapid și doar la un click distanță. Dacă ești o persoană răbdătoare și îți permite timpul, poți lista produse pe grupurile de Fb pentru a le vinde. 

37. Marketing afiliat

Poți face marketing afiliat pe una dintre platformele din online care se ocupă cu asta. Mai exact, exista diferite magazine online, care sunt dispuse să-ți ofere un comision de până în 10% pentru fiecare comandă ce este plasată prin link-ul tău. 

Astfel tu le poți recomanda oamenilor aceste servicii și produse, iar aceștia să le cumpere accesând linkul tău.

38. Fă-ți un podcast

Dacă tot timpul ți-a plăcut să vorbești, ești un bun povestitor și în plus ai ce să le povestești oamenii fă-ți un podcast. Important în acest domeniu este să descoperi o nișă și un subiect care să fie de interes pentru mai mulți oameni. 

39. Vinde felicitări handmade

Lucrușoarele personalizate și unice sunt la mare căutare atunci când vine vorba de oferirea unui cadou mai special. Dacă îți place să desenezi și să confecționezi felicitări personalizate, e păcat să nu le vinzi pentru a-i face fericiți și pe alții.

40. Scrie ebook-uri

Aici nu trebuie să fii un mare expert, deoarece lucrurile se învăță, trebuie în schimb să ai creativitate. Subiectele sunt infinite în acest domeniu, pot fi ebook-uri de food, de travel, de sport sau chiar sfaturi în anumite domenii. 

41. Voice actor 

Da, poți fi voice actor pentru alții. Sunt foarte multe branduri care îți fac reclamă video în ultimul timp pe platformele sociale și care au nevoie de voice actor. Poți fi tu acesta și poți face bani frumoși din asta. Este important să ai o voce caldă care să transmită și să capteze atenția.

42. Oferă consultanță HR

Ești foarte bun în domeniul HR și ai multă experiență? A venit momentul să le oferi altora consultanță în obținerea celor mai potriviți candidați pentru firmele lor. Poți să-ți faci o agenție online, care să scape firmele de stresul găsirii de noi angajați.

43. Producție de produse bio

Dacă ești pasionat de produsele bio, poți să-ți faci o mică afacere din vânzare gemurilor bio. Ai niște rețete delicioase mostenire de la bunica? Sau propriile tale rețete. Lasă-i și pe alții să se bucure de ele și tu fa o afacere în jurul lor. Bunătățile sunt mereu la mare căutare deci nu prea ai cum să dai greș.

44. Cursuri de dezvoltare personală pentru tineri

Dacă te preocupă viitorul tinerilor și integrarea acestora în societate, poți să te dedici acestora prin realizarea de cursuri de dezvoltare personală. Astfel îi vei ajuta pe aceștia să-și găsească pasiunile, să-și dezvolte abilitățile și să evolueze. 

45. Realizează transcrieri

În prezent mai mulți scriitori și autori, preferă să-și înregistreze lucrările ca mai apoi acestea să fie transcrise. Dacă ești atent la detalii și tot timpul ți-a plăcut să scrii, acest domeniu cred că ar fi potrivit pentru tine. În plus, tot în acest domeniu sunt foarte multe firme de cercetare și analize de date care au nevoie de transcriere interviurilor. 

46. Spălătorie de haine profesională

Din lipsa de timp, oamenii preferă să-și ducă hainele la o spălătorie profesională, pentru a-și lua de pe cap aceasta activitate care poate să-ți răpească destul de mult timp. Dacă alegi să le oferi și livrare la domiciliu, atunci vei avea și mai mult de câștigat. 

47. Dog sitter

Dacă îți plac animalele, în special cățeii poți să oferi servicii de plimbare a câinilor, contra cost. Programul unor stăpâni de câini se întâmpă să fie deseori foarte aglomerat,astfel poți veni în ajutorul acestora. 

48. Photo booth la evenimente

Tot mai multe evenimente sunt în căutare de photobooth pentru a marca cât mai multe momente din cadrul evenimentelor. Achiziționarea unui photobooth îți va permite să te deplasesc cu acesta la diferite evenimente. Iar lucrul cel mai important, cererea pentru astfel de servicii este tot mai mare. 

49. Vânzări bazate pe comision

Dacă ești bun în domeniul vânzărilor poți să faci contracte de colaborare cu alte firme pentru a le vinde produsele sau servicii, iar tu să câștigi pe baza de comision. Și acest domeniu este la mare căutare, deoarece majoritate companiilor preferă să colaboreze cu experți în vânzări pentru a fi siguri de posibilele rezultate. 

50. Organizarea de evenimente

După pandemie, organizarea de evenimente a avut o creștere semnificativă. Oamenii își doresc să interacționeze cât mai mult, să cunoască oameni noi și mai ales să dobândească noi cunoștințe. 

Dacă ai cunoștințe în domeniu și cunoști multe persoane, acest domeniu este fără îndoială pentru tine. Rămâne la latitudinea ta pe ce nișă de evenimente te axezi și cărui segment din public dorești să i te adresezi. 

51. Organizarea de petreceri pentru copii

Copiii iubesc petrecerile, iar părinții se bucură de fericirea celor mici. Petrecerile pentru copii vor fi mereu la mare căutare, fie că vorbim de zile onomastice, petreceri tematice, de ziua copilului, sau serbări de școală/grădiniță. Aceasta este o idee de afacere mică și în același timp foarte profitabilă care nu necesită o investiție mare. 

Asigura prosperitatea afacerii tale

Sursă:freepik

Dacă ți-a spus cineva ca e simplu să deschizi o afacere, probabil nu a avut niciodată una. Nu este ușor, dar nici imposibil. Este un lung proces de cunoaștere, în care vei observa că te dezvolți atât tu cât și noua ta afacere. 

Va trebui să investești mult timp, resurse, cunoștințe și mai ales răbdare. Procesul poate deveni anevoios pe parcurs, nu-ți pierde răbdarea și amintește-ți de ce faci asta. Dorința și bucuria pe care o ai atunci când faci ceva al tău, care poate să aducă o contribuție și altora este imensă. 

Indiferent de domeniul pe care alegi să-l urmezi în deschiderea afacerii tale, documentează-te despre acesta șii fii mereu la curent cu ce apare. În plus, dacă alegi un domeniu care implică comercializarea de produse, nu pierde din vedere aspectul cel mai important: modul în care îți prezinți produsele și modul în care le livrezi către clienții tăi. Cea din urmă spune multe atât despre tine ca brand cât și de importantă pe care o dai produselor tale și mai ales cumpărătorilor tăi. 

Spre exemplu dacă ai un magazin de produse online, ai grijă la modul în care livrezi produsele către clienți. Acordă atenție ambalajelor pe cale le utilizezi și alege doar ambalaje sigure pentru expedierea lor.

Indiferent de afacerea pe care alegi să o deschizi, ai grijă atât la imaginea acesteia, cât și la calitate. Este important ca și cumpărătorii tăi să observe aceste lucruri. 

Deci, nu uita să acorzi o atenție deosebită imaginii produselor tale, atât online cât și offline. Și nu uita, nu e niciodată prea târziu să-ți deschizi propria ta afacere!